Förlossningsfotografering

Det största man kan vara med om i livet är att få barn, att få se sitt barn födas. Att få vara med om denna fantastiska händelse. En upplevelse man aldrig glömmer. Att föreviga denna fantastiska händelse på bild är det många som önskar. Att längre fram få gå tillbaka till och se på dessa bilder och minnas hur allt var.

Jag är utbildad distriktssköterska med ca många års erfarenhet ifrån vården, både ifrån sjukhus och i kommunal verksamhet. Det ser jag som en fördel just vid förlossning och jag kan för den som önskar finnas där som stöd och hjälp under förlossningen vid sidan av mitt fotograferande.

Med en förlossningsfotograf får ni hela historien förevigad på bild. Du och din partner kan fokusera på varandra och slipper tänka på att fotografera. Jag fotograferar både vid/under förlossningen men är också med den första och andra timmen efter förlossningen när ni själva får lite egentid med ert nyfödda barn.

Jag fotograferingar med systemkamera med tillhörande obejktiv. Bilderna som tas under förlossningen redigeras sedan och ni får dessa digitalt högupplösta på ett USB minne.
Förstoringar på fotopapper, Canvastavlor eller fotoböcker kan beställas efteråt om ni önskar.

 

HUr går det till?

På samtalet vi har inför förlossningen går vi igenom era önskemål och funderingar kring förlossning och fotograferingen. Jag förklarar hur det praktiskt kommer att gå tillväga.  Fotografering kan ske i både färg och svartvitt. Det är du och din partner som bestämmer under hela förlossningen. Jag anpassar mig efter er. Om ni önskar att få lite egen tid på förlossningsrummet så får ni givetvis det. Detta samtal är obligatoriskt för alla som önskar förlossningsfotografering, för att jag som fotograf ska lära känna er men också få veta hur ni vill att jag ska fotografera. Ni som bokar förlossningsfotograf måste själva kontrollera med det sjukhus ni ska föda på att dom godkänner att ni har med en trejde person (fotograf) under förlossningen.

Vid planerat kejsarsnitt eller akut kejsarsnitt: Sker det ingen fotografering.


Paket 1: Förlossning med jourberedskap
- Samtal med fotograf inför förlossningen ( vi går igenom era önskemål och förväntningar vid förlossningen)
- Jour dygnet runt, veckorna runt beräknad födelse
- Dokumentaton/fotografering vid förlossningen, samt 1-2 timmar efter förlossningen.
- 35 digitala bilder. De högupplösta digitala bilderna redigeras och fås på ett USB minne

Samtal med fotograf inför förlossning och bokningsavgift (obligatoriskt): 750kr
Förlossningsfotografering 6,750kr
Totalt Pris : 7,500kr

 

Paket 2: Förlossning utan jourberedskap
- Samtal med fotograf inför förlossning (vi går ingenom era önskemål och förväntningar vid förlossningen)
-Ingen jourberedskap ingår här. Jag tar uppdrag i mån av tid. Ni kontaktar mig via telefon/sms när förlossningen startat för att se om jag finns tillgänglig. Finns jag tillgänglig närvarar jag vid förlossning och dokumenterar/fotograferar samt 1-2 timmar därefter.
- 35 digitala bilder. De högupplösta digitala bilderna redigeras och fås på ett USB minne

Eftersom ingen bokningsavgift eller jourberedskap ingår här, blir priset därför lägre. Ni betalar först för samtalet med fotografen, vilket är ett obligatoriskt samtal. Om jag sedan närvarar vid er förlossning så betalar ni för detta. Ni betalar endast för de tjänster jag utför.

Samtal med fotograf inför förlossning (obligatoriskt): Pris 500kr
Förlossningsfotografering: Pris: 5,000kr
Totalpris: 5,500kr


 

paket 3: PLanerat kejsarsnitt

Detta är ett paket för er som ska göra planerat kejsarsnitt

-Samtal med fotograf inför kejsarsnittet (vi går ingenom era önskemål och förväntningar inför fotograferingen)
-Dokumentation/Fotografering på förlossningen innan kejsarsnittet och 1-2 timmar efter bebisens födelse.
- 25  digitala bilder. De högupplösta digitala bilderna redigeras och fås på ett USB minne
 
Samtal med fotograf inför förlossning: Pris 500kr
Fotografering inför kejsarsnittet och när bebisen har kommit till världen: Pris: 3,000kr
Totaltpris: 3,500kr

OBS! Ingen fotografering sker under själva kejsarsnittet utan endast före och efter.

 

Viktig information till er som ska boka

förlossningsfotograf


Förlossningsfotografering sker endast på Sjukhuset i Skövde (KSS) och på Sjukhuset i Trollhättan (NÄL). Jag fotograferar endast på dessa sjukhus då det geografiskt ligger närmast min bostadsort.

Innan ni bokar mig för förlossningsfotografering måste ni kontrollera med Förlossningen på det sjukus som ni valt att föda på vad som gäller ang fotografering under förlossning. Prata även med din barnmorska på mödravården om att ni kommer att ha med en extra person i rummet vid förlossning. I det förlossningsbrev som ni skriver hos mödravården till sjukhuspersonalen på förlossningen kan ni ange att ni kommer att ha med en person till i rummet.Jag kan aldrig garantera att jag hinner fram till forlossningen innan  er bebis har kommit till världen. Er bebis kan ha bråttom att komma ut. Detta är något ni måste vara medvetna om när ni bokar mig. Självklart kommer jag att göra mitt bästa för att försöka hinna fram i tid.

Akut Kejsarsnitt: Om förlossningen slutar med akut kejsarsnitt närvarar jag ej under själva kejsarsnittet men givetvis fotograferar jag före och efter kejsarsnittet.


Paket 1: Förlossning med jourberedskap:
Vid bokning betalas 750kr in i bokningsavgift. I denna avgift ingår samtalet med fotografen. Denna summa betalas ej tillbaka vid återbud eller om bebisen föds innan jag hinner komma till förlossningen. Ni betalar endast resterande summa på 6,750kr om jag närvarar vid förlossningen. Betalning sker via faktura inom 30 dagar ifrån bebisens födelse.

Paket 2: Förlossning utan jourberedskap: 
Ingen bokningsavgift tillkommer i detta paket. Ni betalar 500kr för samtalet med fotografen inför förlossningen. När fotograferingen på förlossningen har ägt rum, betalar ni in resterande belopp på 5,000kr via faktura inom 30 dagar ifrån bebisens födelse.Paket 3: Planerat kejsarsnitt:
Vid bokning betalas 750kr in i bokningsavgift. I denna avgift ingår samtal med fotografen inför kejsarsnittet. Denna summa betalas ej tillbaka vid återbud eller om bebisen föds innan jag hinner komma till förlossningen. När fotograferingen på förlossingen har ägt rum, betalar ni in resterande belopp på 2,750kr via faktura inom 30 dagar ifrån bebisens födelse.