information inför er fotografering
 familj, barn och syskonfotografering

Jag har olika paket för fotografering av familj och barn: 60 min, 1,5 tim eller 2-2,5 tim. Om det är flera barn (syskon) ska fotograferas rekommenderar jag fotografering på 1,5 tim eller mer. Om det är ett enskilt barn fungerar det med fotografering på 60 min eller 1,5 tim beroende på vad som önskas. Väljs 1½ timme fotografering finns mer tid till varation, byte av plats, flera små pausar,
Om ni väljer XL paketet så är det fotografering 2-2,5tim, det finns då gott om tid för fotograferingen. Om man vill ha fotograferingen utomhus och är flera som ska fotograferas tex en familj så kan detta XL paket vara lämpligt. I detta paket finns det gott om tid att fotografera alla i familjen enskilt, vi kan förflytta oss mellan olika platser/miljöer och det finns tid för flera pausar.

Jag fotograferar i Fotostudio eller utomhus i närområdet kring fotostudion. Fotostudion är belägen i Blomberg vid Vänern. Här finns badplats och hamn. Vänern med sandstrand och klippor omgivet av skog. Jag gör även hembesök om ni vill bli fotograferade i ert hem eller i er trädgård eller på er favoritplats.

När ska jag boka tid?
Försök att boka en tid som du vet passar ditt barn. Spädbarn och andra yngre bran är oftast som piggast på morgon och förmiddag. Det är bra om barnet är mätt och utvilat inför fotograferingen. För att få ut det bästa av fotograferingen av ditt barn behöver jag ibland lägga ner kameran och ge alla en paus. Räkna med flera pauser under fotograferingen beroende på barnets behov och humör. Ha gärna med något mellanmål att ge till barnet. Om det är flera syskon som ska fotograferas är det bra om de syskon som inte fotograferas för tillfället kan hålla sig sysselsatta. Så ta gärna med lite leksaker eller ett målarblock. Ta gärna med någon vuxen som kan passa de andra syskonen medan vi fotograferar det enskilda syskonet. Så vi kan lägga fullt fokus på det barn som ska fotografers. Tänk på att ta med flera klädombyten, våtservetter,  blöjor, papper, handduk, leksak och mellanmål till fotograferingen.

nyföddfotografering

En nyföddfotografering är speciell och tar ofta lite längre tid än andra fotograferingar. Fotograferingen kräver tid, teknik och tålamod. Bebisen fotograferas i klassiska sovpositioner med utvald rekvisita. För att bebisen ska kunna poseras så behöver den sova. Det är inte alltid säkert att bebisen är nöjd och vill sova därför behöver vi ha gott om tid till förfogande. Om bebisen inte vill sova så tar vi givetvis bilder när bebisen är vaken. Jag avsätter mellan 2-3 timmar på en fotograferingen för att vi ska hinna få de foton vi vill ha. Det blir även paus för matning, blöjbyten och klädbyten. Det är bra om inga mindre syskon närvarar vid fotograferingen eftersom vi vill skapa en lugn och harmonisk miljö för bebisen. Se till att ta med klädbyte, handduk, våtservetter, blöjor, mat och andra tillbehör som kan behövas till ditt barn under fotograferingen. Bebisen ska vara mellan 4-20 dagar vid fotograferingstillfället.